Thursday, 18 April 2013

VCO DAN KESAYANGAN

Assalamualaikum semua..

Hari ni mira nak share the best testimoni dari family dan kesayangan mira sendiri.thats why mira cakap the best hehe.memang luar biasa dan puas hati kan bila kita dapat tengok orang2 kesayangan kita semuanya sihat2 je .

Ramai tanya mira.."mira vco tu lelaki boleh makan ke?"
hari ni mira jawab soalan tu.VCO dia sangat sesuai untuk lelaki mahupun perempuan.contoh terdekat mira adalah abah dan encik bf

abah mira
Abah mira dulu pernah kena strok .Tapi doktor pun pelik abah mira cepat je sembuh.masa mula2 abah sembuh dari strok tu abah kurus je.Tak banyak isi.kulit abah banyak yang kendur sebab terlampau kurus.Orang selalu tengok abah macam tak sihat je.Abah kena strok sebab tekanan darah tinggi abah tiba2 naik.Doktor kata abah tak boleh tak makan ubat bahaya.!tapi abah tak nak sebab abah kata kalau makan ubat darah tinggi nanti lama2 dia akan effect buah pinggang.Kalau tak makan ubat pulak nanti darah tinggi naik bahaya juga.Macam2 abah ambil supplement.One day mira suggest abah makan vco.Sebab vco takde bahan kimia jadi kalau ambil hari2 pun dia tak effect buah pinggang.After abah ambil vco alhamdulillah abah cakap berat badan abah makin naik .lepas tu kulit abah tak kendur merah2 macam mula2 sakit dulu tu dah.Kulit abah kembali jadi kuning2 langsat gitu tandanya dah sihat hehe.yang penting nya abah dah tak bergantung kepada ubat darah tinggi sebab darah tinggi abah boleh dicontrol dengan makan vco je alhamdulillah...happy sangat tengok abah sihat.Abah tak boleh putus makan vco sekarang ni..kalau tinggal separuh je vco dia..dia akan terus call suruh hantar stok bukan main risau lagi abah takde vco.Kadang2 dalam sehari sampai 4 biji abah makan.Dia kata rasa sihat.


Yang keduanya lelaki yang makan vco ni adalah encik bf saya sendiri!Encik bf mira ni dia punya part menjaga kehenseman dia kalah orang perempuan.Lebam bawah mata pun risau heHE.Jerawat naik pun bising daa...satu hal encik bf selalu pening2 kepala.Dan kalau dia pening je dia akan ambil vco makan.Dia pun macam abah juga tak boleh dah tak de vco.macam tak lengkap hidup dia.Sejak makan vco ni jerawat encik bf dah makin kurang .Cuma akan naik kalau dia busy or terlalu stress.Tapi jerawat tu naik tak lama dan tak banyak dah .Kalau naik pun cepat kecut dan tak sempat jadi parut.Encik bf terlalu busy orang nya.Mira paksa dia makan vco supaya dia tak cepat letih  dan tak selalu pening2 kepala.

Ni adik mira !adik mira ni dulu2 sangat2 serius masalah kulit dia.parut dan jerawat.Biasalah budak2 baru nak dewasa perubahan hormon barangkali.Abah pun cakap dekat mira "cuba bagi akmal pakai vco dekat muka" then nah!berkotak2 vco saya tinggal dekat rumah untuk abah dan adik saya ni.dan alhamdulillah masalah jerawat dia now beransur pulih,makin cerah pulak tu!satu lagi masalah adik mira ni dia punya kurus tu lain macam,Kurus kering .hehe.And now berat dia dan naik.vco kan maintain kan berat badan dan ketinggian!so tak kurus tak gemuk!

Now nak cerita tentang kakak dan anak saudara mira pulak

Ni kakak and anak saudara mira .kaka mira makan vco dan vitamin c taw! lawa tak kulit dia?hehe.Kakak mira ambil vco sejak die mengandung lagi.After dah delivered baby badan dia lansung tak gelebeh.tetap maintain slim dan awet muda ...Tentang benefit yang kakak mira dapat adalah susu dia banyak keluar.So dia boleh menyusukan anak dia tanpa campur2 dengan susu tepung.Anak dia fully breast feeding. Bila dah nama pun menyusu kan anak so khasiat yang ibu dapat automatik anak akan dapat tempiasnya juga.Orang selalu tegur kenapa kulit anak saudara mira ni lembut sangat2 and sedap dipegang.hehe.itu hasil dari vco atau tak wallahua'alam .Yang pentingnya ape yang baik kita kongsi bersama.

happy kan dapat tengok orang2 yang kita sayang sihat dan ceria?cubalah beli vco hadiahkan pada yang tersayang.

assalamualaikum...

Minyak kelapa dara memiliki banyak manfaat kesihatan seperti untuk rawatan rambut, rawatan kulit, mengawal kolesterol, menurunkan berat badan, meningkatkan sistem kekebalan tubuh, pencernaan dan metabolisma, mencegah masalah buah pinggang, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis atau diabetes, HIV dan kanser, Penjagaan gigi dan kekuatan tulang. Manfaat Minyak kelapa dara dikaitkan dengan kewujudan asid laurik, asid capric dan asid caprylic, dan ia memiliki sifat-sifat seperti antimikrob, antioksidan, antikulat, antibakteria.


Antara Khasiat Catalyst VCO :

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut.
- Sistem penghadaman lebih baik.
- Kesuburan.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
- Batuk dan Selsema cepat hilang.
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
- Terhindar dari segala alahan.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.
 
 

1 comment:

Anonymous said...

cik mira, tumpang tanya ek...promosi macam yg ditunjukkan kat dalam gambar cik mira di atas tu (RM99) dilanjutkan sampai bila?klu sampai ujung bulan ni,boleh kan?

Ice Cream Sejuk

VCO DAN KESAYANGAN

Assalamualaikum semua..

Hari ni mira nak share the best testimoni dari family dan kesayangan mira sendiri.thats why mira cakap the best hehe.memang luar biasa dan puas hati kan bila kita dapat tengok orang2 kesayangan kita semuanya sihat2 je .

Ramai tanya mira.."mira vco tu lelaki boleh makan ke?"
hari ni mira jawab soalan tu.VCO dia sangat sesuai untuk lelaki mahupun perempuan.contoh terdekat mira adalah abah dan encik bf

abah mira
Abah mira dulu pernah kena strok .Tapi doktor pun pelik abah mira cepat je sembuh.masa mula2 abah sembuh dari strok tu abah kurus je.Tak banyak isi.kulit abah banyak yang kendur sebab terlampau kurus.Orang selalu tengok abah macam tak sihat je.Abah kena strok sebab tekanan darah tinggi abah tiba2 naik.Doktor kata abah tak boleh tak makan ubat bahaya.!tapi abah tak nak sebab abah kata kalau makan ubat darah tinggi nanti lama2 dia akan effect buah pinggang.Kalau tak makan ubat pulak nanti darah tinggi naik bahaya juga.Macam2 abah ambil supplement.One day mira suggest abah makan vco.Sebab vco takde bahan kimia jadi kalau ambil hari2 pun dia tak effect buah pinggang.After abah ambil vco alhamdulillah abah cakap berat badan abah makin naik .lepas tu kulit abah tak kendur merah2 macam mula2 sakit dulu tu dah.Kulit abah kembali jadi kuning2 langsat gitu tandanya dah sihat hehe.yang penting nya abah dah tak bergantung kepada ubat darah tinggi sebab darah tinggi abah boleh dicontrol dengan makan vco je alhamdulillah...happy sangat tengok abah sihat.Abah tak boleh putus makan vco sekarang ni..kalau tinggal separuh je vco dia..dia akan terus call suruh hantar stok bukan main risau lagi abah takde vco.Kadang2 dalam sehari sampai 4 biji abah makan.Dia kata rasa sihat.


Yang keduanya lelaki yang makan vco ni adalah encik bf saya sendiri!Encik bf mira ni dia punya part menjaga kehenseman dia kalah orang perempuan.Lebam bawah mata pun risau heHE.Jerawat naik pun bising daa...satu hal encik bf selalu pening2 kepala.Dan kalau dia pening je dia akan ambil vco makan.Dia pun macam abah juga tak boleh dah tak de vco.macam tak lengkap hidup dia.Sejak makan vco ni jerawat encik bf dah makin kurang .Cuma akan naik kalau dia busy or terlalu stress.Tapi jerawat tu naik tak lama dan tak banyak dah .Kalau naik pun cepat kecut dan tak sempat jadi parut.Encik bf terlalu busy orang nya.Mira paksa dia makan vco supaya dia tak cepat letih  dan tak selalu pening2 kepala.

Ni adik mira !adik mira ni dulu2 sangat2 serius masalah kulit dia.parut dan jerawat.Biasalah budak2 baru nak dewasa perubahan hormon barangkali.Abah pun cakap dekat mira "cuba bagi akmal pakai vco dekat muka" then nah!berkotak2 vco saya tinggal dekat rumah untuk abah dan adik saya ni.dan alhamdulillah masalah jerawat dia now beransur pulih,makin cerah pulak tu!satu lagi masalah adik mira ni dia punya kurus tu lain macam,Kurus kering .hehe.And now berat dia dan naik.vco kan maintain kan berat badan dan ketinggian!so tak kurus tak gemuk!

Now nak cerita tentang kakak dan anak saudara mira pulak

Ni kakak and anak saudara mira .kaka mira makan vco dan vitamin c taw! lawa tak kulit dia?hehe.Kakak mira ambil vco sejak die mengandung lagi.After dah delivered baby badan dia lansung tak gelebeh.tetap maintain slim dan awet muda ...Tentang benefit yang kakak mira dapat adalah susu dia banyak keluar.So dia boleh menyusukan anak dia tanpa campur2 dengan susu tepung.Anak dia fully breast feeding. Bila dah nama pun menyusu kan anak so khasiat yang ibu dapat automatik anak akan dapat tempiasnya juga.Orang selalu tegur kenapa kulit anak saudara mira ni lembut sangat2 and sedap dipegang.hehe.itu hasil dari vco atau tak wallahua'alam .Yang pentingnya ape yang baik kita kongsi bersama.

happy kan dapat tengok orang2 yang kita sayang sihat dan ceria?cubalah beli vco hadiahkan pada yang tersayang.

assalamualaikum...

Minyak kelapa dara memiliki banyak manfaat kesihatan seperti untuk rawatan rambut, rawatan kulit, mengawal kolesterol, menurunkan berat badan, meningkatkan sistem kekebalan tubuh, pencernaan dan metabolisma, mencegah masalah buah pinggang, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis atau diabetes, HIV dan kanser, Penjagaan gigi dan kekuatan tulang. Manfaat Minyak kelapa dara dikaitkan dengan kewujudan asid laurik, asid capric dan asid caprylic, dan ia memiliki sifat-sifat seperti antimikrob, antioksidan, antikulat, antibakteria.


Antara Khasiat Catalyst VCO :

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut.
- Sistem penghadaman lebih baik.
- Kesuburan.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
- Batuk dan Selsema cepat hilang.
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
- Terhindar dari segala alahan.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.
 
 

1 comment:

Anonymous said...

cik mira, tumpang tanya ek...promosi macam yg ditunjukkan kat dalam gambar cik mira di atas tu (RM99) dilanjutkan sampai bila?klu sampai ujung bulan ni,boleh kan?